област Велико Търново
Сподели
27 ное 2019
Автор: ОбластВТ

Чисто нов кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще" идва в Горна Оряховица

Чисто нов кувьоз от кампанията Капачки за бъдеще идва в Горна Оряховица
Общинската болница в Горна Оряховица МБАЛ „Св. Иван Рилски”, заедно с други три в Омуртаг, Тутракан и Дулово ще получат по един нов кувьоз в края на тази седмица. Това обявиха във фейсбук страницата на инициативата „Капачки за бъдеще”.

За последно горнооряховци се включиха в дарителската кампания през април и септември тази година. През предходната кампания са рециклирани близо 120 000 кг пластмасови капачки. Със средствата бяха купени кувьози за болниците в 12 града.

Горнооряховската болница вече разполага и с един транспортен кувьоз, който бе дарен през 2018 година от младата майка Десислава Николова. Средствата бяха събрани от продажба на книгата й „Щастлива и красива бременност като моята“, както и от дарения на десетки милосърдни българи, които са се включили в акцията за закупуването му.
 
Според статистиките, в България се раждат преждевременно около 6750 деца годишно, а нужната техника е силно амортизирана. Благодарение на включилите се в кампанията, много от старите кувьози бяха подменени. Амбицията на организаторите е от началото на следващата година да няма болница, в която най-новият кувьоз да е от миналия век.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ