област Велико Търново
Сподели
26 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Четвъртокласници от СУ „Г. Измирлиев“ проведоха изнесен урок по религия в храм „Св. Трисветители"

Четвъртокласници от СУ „Г. Измирлиев“ проведоха изнесен урок по религия в храм „Св. Трисветители

Изнесен урок по религия и родолюбие проведоха четвъртокласници от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Повод за нетрадиционния урок бе празникът Въведение Богородично - един от 12-те велики християнски празници.


Децата, заедно със своите учителки Ваня Радева и Силвия Стойнева посетиха храм „Св. Трисветители“ в кв. „Пролет“. Там учениците бяха посрещнати от предстоятеля на храма отец Зоран Мамучевски. За някои от децата това бе и първото влизане в църква. Четвъртокласниците изслушаха отец Зоран, който увлекателно и по детски ги запозна със същността и важността на този празник.

Учениците научиха, че преди много години този ден е бил неучебен, за да могат всички деца да бъдат въведени в храма, също както и малката Мария. Четвъртокласниците научиха как правилно се прекръстват православните християни и защо се пали свещ в църквата, надникнаха и в олтара, където не всеки може да влиза.

В края на посещението децата получиха от отец Зоран църковен календар за новата година, за да може всеки от тях да открие и да прочете за своя имен ден.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ