област Велико Търново
Сподели
07 май 2017
Автор: ОбластВТ

Час по родолюбие се проведе в ДГ "Чиполино" в Свищов

Час по родолюбие се проведе в ДГ Чиполино в Свищов

По повод предстоящата през месец юни 140-та годишнина от Освобождението на Свищов, ДГ „Чиполино“ организира час по родолюбие, в който заедно с децата, участие взе и НД „Традиция“.

Часът по родолюбие започна с химна на Република България, на който всички се изправиха и с ръка на сърцето отдадоха чест на Родината. След чудесно организираните изяви на децата, изпълнени с песни за родния град и България, викторина с въпроси и весели танци, представителите на национално дружество „Традиция“ се появиха пред тях.

Преобразени като хайдутин, опълченец и руски войник, те показаха как е изглеждало бойното знаме на въстаниците от Априлското въстание и Самарското знаме, което е било начело на Българското опълчение. Оръжията, с които са отстоявали свободата си българите, събудиха особен интерес у децата.

Членовете на дружеството отговориха на множество въпроси, зададени от любознателните малчугани, след което, при безопасни условия, им позволиха да се докоснат до оръжията и дрехите на българските четници, опълченците и руските войници, дали живота си за Свободата на България.

Силно впечатлени от преживяното, децата съхраниха в сърцата си ярък спомен от часа по родолюбие.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ