област Велико Търново
Сподели
30 авг 2019
Автор: ОбластВТ

Цялостно преасфалтират основни трафик улици край Царевец идната седмица

Цялостно преасфалтират основни трафик улици край Царевец идната седмица
Основни трафик улици във Велико Търново, водещи към площад „Цар Асен I“ и крепостта Царевец, ще бъдат цялостно преасфалтирани през следващата седмица. Нова настилка ще бъде положена по ул. „Велчо Джамджията“ и ул. „Иван Вазов“, които бяха отворени заради подмяна на старите 50-годишни водопроводи с нови.Работата по преасфалтирането ще започне на 2 септември (понеделник) и се очаква да продължи до 4 септември (сряда) включително. Паралелно с дейностите ще бъде извършен ремонт на отводнителните съоръжения както по ул. „Иван Вазов“, така и по ул. „Никола Пиколо“ – до Мултимедиен посетителски център.

Това налага въвеждане на временна организация на движението – за периода от 2 до 4 септември включително улиците „Велчо Джамджията“, „Иван Вазов“ и „Никола Пиколо“ ще бъдат затворени за движение. Движението към кв. „Асенов“ и Арбанаси ще се осъществява през Южния пътен възел, кв. „Света гора“ и обходния път зад крепостта Царевец.

Временно се променя и движението на автобусни линии с номера 20, 40, 50 и 110 – тяхна крайна спирка става площад „Велчова завера“. Автобусна линия №5 продължава да пътува до кв. „Асенов“ през кв. „Света гора“, като крайна спирка е обособена край църквата „Св. св. Петър и Павел“.

На финал са и строителните дейности по укрепване на свлачището край манастира „Великата лавра“ и възстановяването на засегнатия участък от ул. „Свети Климент Охридски“. Извършва се изпълнение на пилотна система с над 140 стоманено-бетонни елемента. Този уикенд (31 август и 1 септември) е планиран последният етап, включващ полагане на нова асфалтова настилка по укрепената част от улицата. Движението ще бъде възстановено след преасфалтирането на улиците „Велчо Джамджията“ и „Иван Вазов“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ