област Велико Търново
Сподели

"Цветни вълшебства"

"ЦВЕТНИ ВЪЛШЕБСТВА" от Румен Николов

Постановка и костюми - ТАНЯ ЕВТИМОВА
Сценография и кукли - инж. АТАНАС ЕВТИМОВ
Музика - ДЕСИ ДИМОВА

С участието на: АЛЕКСАНДРА МИХАЙЛОВА, МАРИЯНА БРАНКОВАНОВА и ВЕСЕЛИН ИВАНОВ-БЪРБОРКОВ

Еко пиесата "Цветни вълшебства" е посветена на хармонията в природата, в човешките отношения. Това не е текст с пряка дидактика, а игрова провокация към малките деца, да запазят цветното в природата, в себе си и околната среда. За това не са необходими огромни усилия, просто трябва да обичаме "нашето гнездо" - Земята. Надеждите на творческият екип, който ще осъществи представлнието са, че когато провокираш слабостта на "Човеците" - "малките човечета", те сами ще поискат от големите да пазят и облагородяват това, което всички ние имаме - нашата планета. И когато създадем едни образовани бъдещи хора, те ще продължат живота си и този на планетата, в хармония. И не случайно мотото на спектакълът е следното:
"Свири природата цветна симфония, душите ни грабва велика хармония. Какво по-чудесно, какво по-чудесно! Да я запазим е толкова лесно! Създадохме с обич тази картина. Нали е прекрасно да живееш в градина."

Пиесата е получила първа награда за образователен текст в конкурса за нова българска драматургия проведен в рамките на Националния куклено-театрален фестивал - "Михаил Лъкатник"- Ямбол 2011. Това ще е първото й представяне пред публика. Оценена е много високо от международни специалисти от Русия, Швейцария, Холандия и Германия.

Цена на билета - 4 лв.
Родител с две деца - 10 лв

НАЙ–ОЧАКВАНИ