област Велико Търново
Сподели
23 май 2017
Автор: ОбластВТ

Художници от три държави участват в ХVІІІ Международен пленер „Живописатира"

Художници от три държави участват в ХVІІІ Международен пленер „Живописатира

12 художници от 3 държави участват в ХVІІІ издание на Международен пленер „Живописатира”, чийто домакин от 26 до 30 май е Горна Оряховица. 8 от творците са местни и 4 са гостуващи. Гостуващите художници тази година са Костел Паун от Рошиори де Веде, Румъния, Катрин Ветзел от Германия, Красимир Коцев от Плевен, Станимир Борисов от Велико Търново и Иван Русев, който е от Горна Оряховица. В пленера ще вземат участие и художниците от ГоАрт Янко Янков, Петър Крусев, Илия Банков, Стефан Балтов, Роза Абаджиева, Ваня Балтова и Пепа Хаджитодорова.

В продължение на четири дни творците ще рисуват, а на 28 май от 17.00 ч. в Младежкия дом ще бъде открита изложба на картините им. Тогава ще бъде показ и документален филм за творчеството на Слави Петрински.

Регламентът на пленера „Живописатира” предвижда Общината да откупи по една картина от художник и всеки художник да подари по една картина на Общината. Творбите ще останат във фонда на Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”.

ХVІІІ издание на Международен пленер „Живописатира” се организира от Община Горна Оряховица, Младежки дом и Сдружение ГоАрт.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ