област Велико Търново
Сподели
01 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Хиляди мартеници подариха на горнооряховци по инициативата „Подари усмивка”

Хиляди мартеници подариха на горнооряховци по инициативата „Подари усмивка”
Над 3500 мартеници потеглиха днес към горнооряховчани и жителите на общината в рамките на инициативата „Подари усмивка”. Тя се провежда за пета поредна година в Община Горна Оряховица.Мартениците са изработени от деца от детски и учебни заведения на общината, от потребители на Дневния център за деца с увреждания, Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и самодейци от читалищата в съставните селища.
Мартениците се подаряват на гражданите на няколко места в Горна Оряховица – в района на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, на ЖП Гара Горна Оряховица, в район на парк „ Пролет“ и магазин „Макс Марк“, в района на Спортна зала „Никола Петров“ и парк „Детски кът“ и на пл. „Атанас Буров“. В раздаването им се включиха деца и ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, ПГЖПТ „Н. Й. Вапцаров“, ПГЛПИ „Атанас Буров“, СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“, спортни клубове и Балет „Етна“.Акция за раздаване на мартеници има и в населените места на Общината. На 1 март традиционно мартеници получават и потребителите на Домашния социален патронаж.

Над 800 мартеници Община Горна Оряховица изпрати и на побратимените градове. Те са бяха изработени от децата от клуб „Земята и ние” при Центъра за подкрепа за личностно развитие.

                                                  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ