област Велико Търново
Сподели
14 сеп 2020
Автор: ОбластВТ

Хандбалистите от "Локомотив" със сребърен медал и купа "Ангел Стойчев" в Бургас

Хандбалистите от Локомотив със сребърен медал и купа Ангел Стойчев в Бургас
На 12 и 13 септември в Бургас се проведе турнир в памет на бившия именит хандбалист и треньор Тодор Хънков. ХК "Локомотив" (Горна Оряховица) беше в предварителна група с отборите на "Добруджа" (Добрич) и "Чардафон" (Габрово). В другия поток бяха: "Спартак" (Варна), "Осъм" (Ловеч) и домакина "Фрегата" (Бургас).

В първия ден локомотивци изиграха две срещи от груповата фаза. В първата победиха "Добруджа" с 24:20. Във втората се наложиха над "Чардафон" с 25:15 и се класираха за финала. Във финалната среща горнооряховските хандбалисти загубиха от варненския "Спартак" с 19:22 и останаха със сребърните медали.Трети станаха "Осъм" с победа над "Чардафон" в малкия финал. На пето място се класираха домакините "Фрегата", следвани от "Добруджа". Горнооряховчани бяха удостоен и с купа "Ангел Стойчев" за най-атрактивен тим.

"За първи път участваме в този турнир. Искам да благодаря на организаторите за поканата, за прекрасните условия и организация. Срещите бяха много полезни за нас на прага на новия сезон. Продължаваме с подготовката и вече мислим за първия мач, който е на 20 септември. Домакини сме на "АСТИ-91"( Хасково). Тук е момента да представя новите момчета в отбора. От шампиона "Локомотив" Варна привлякохме:

Станислав Добрев, роден през 1989 година във Варна. Играе на поста "разпределител". Юноша на „Локомотив" Варна и капитан на всички юношески формации и на националния отбор за младежи. Участвал е в две европейски първенства и едно световно за младежи. Първият и единствен до момента българин, играл в Еredevisie (Холандия), в отбора на HURRY- UP Zwartemeer. В последните години е черирикратен шампион и носител на купа "България" с "Локомотив" Варна.

Михаил Пенев, роден през 1996 година. Играе на поста – "вратар". Юноша на "Локомотив" Варна. Преминал през отборите НШХ "Черно море" и "Спартак" - Варна. Многократен шампион и носител на купа "България" за юноши. За последно е част от шампионския състав на "Локомотив" Варна, с който е спечелил четири купи и шампионски титли. Национален състезател във всички формации на България, юноши, младежи и мъже.

Както казах в предно интервю, това са състезатели с много голям опит в националния отбор и в европейските клубни турнири. Радвам се, че мога да разчитам на такива играчи, които ще подкрепят местните момчета и ще засилят вътрешната конкуренция в отбора", заяви ст. треньорът на Локо - Йордан Димитров.

Локо: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Михаил Пенев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Емилиян Синигеров, Велимир Даскалов, Петър Николов, Станислав Добрев, Николай Генов, Михаел Иванов, Николай Москов, Пресиян Асенов, Георги Кръстев.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ