област Велико Търново
Сподели
09 май 2018
Автор: ОбластВТ

Хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отново станаха повод за гордост

Хандбалистите на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ отново станаха повод за гордост
Хандбалният отбор на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ се завърна с купа и грамота за първо място от финалите на ученическите игри в Хасково.

За трета поредна година, юношите хандбалисти на електротехникума стават първи на национално ниво по училищен хандбал. На финалния кръг в Хасково се класираха шест отбора от градовете: Благоевград, Бургас, Хасково, София, Варна и Горна Оряховица.

Нашенският отбор се състезава срещу отборите от Варна, Благоевград и Хасково. На финала имаше двубой с Бургас, който завърши 36:8.

В идеалната седмица на финалите попаднаха Георги Маринов (вратар) и Владислав Йоргов (дясно крило).

Според момчетата, най-тежкият мач на общинско ниво отново е бил с отбора на ПГЛПИ „Атанас Буров“. След оспорвана битка, мачът, който се проведе през месец ноември, завърши 24:22.  На областно ниво, „ломоносовците“ се срещнаха с отбори от Велико Търново и Свищов, а на зонално – Ловеч, Плевен и Враца.

В отбора по хандбал за юноши на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ участват: Веселин Лазаров (капитан), Тедислав Николов, Георги Маринов, Радослав Георгиев, Преслав Митев, Владислав Йоргов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Диан Василев, Мариян Николов, Стефан Димитров, Георги Кръстев; с треньор Йордан Димитров и учител Искра Благинова.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ