област Велико Търново
Сподели
05 окт 2020
Автор: ОбластВТ

Ханбалният „Локомотив" с важна победа в А-РХГ

Ханбалният „Локомотив с важна победа в А-РХГ
Хандбалният „Локомотив" Горна Оряховица победи „Шумен-61"  в мач от IІІ кръг на А"РХГ".  На бърз мач, изпълнен с единоборства и обрати, се насладиха феновете на играта в спортна зала „Никола Петров". В началото гостите бяха по-настоятелни пред гола и поведоха с 1:3. Домакините реагираха светкавично и изравниха 4:4 в 9 минута. Последва абсолютно равностойна игра и поравно голове в двете врати, 7:7 в 15 мин. и 10:10 в 25 мин. Напълно заслужено, двата отбора се оттеглиха на почивката при 12:12.

Втората част започна с размяна на голове и ново равенство 15:15 в 38 минута. Това беше и преломният момент за железничарите, които с бързи пробиви отбелязаха три безответни гола и поведоха 18:15. Тази преднина внесе спокойствие сред черно-белите, които успяха да я задържат до крайното 26:23. Победа изпълнила трибуните с радостни възгласи и скандирания за сърцатата игра на „локомотивци". След третият кръг на А-РХГ „Локомотив" е втори с 4т. и мач по малко.

„Щастлив съм от победата. Изключително тежък мач. Основната част от отбора на Шумен е съставен от състезатели на шампиона "Локомотив" Варна. Успяхме да запазим хладнокръвие и да победим. Момчетата оставиха сърцата си на терена. Пред очите ми те израстват и се превръщат в едни млади мъже. Новото попълнение Станислав Добрев днес се включи много добре. Получи се една сплав между младостта и опита. Това ни донесе и победата. Поздравявам шуменци за мъжката игра. Въпреки искрите на терена, извън него ние сме приятели. Така трябва да бъде и занапред", заяви  Йордан Димитров от щаба на горнооряховчани.

Локо: Георги Маринов, Стефан Димитров, Исмет Хаджиев, Йордан Михнев, Любослав Димитров, Радослав Йорданов, Владислав Йоргов, Станислав Добрев, Велимир Даскалов, Емилиян Синигеров, Петър Николов, Николай Генов, Михаел Иванов, Георги Кръстев, Николай Москов, Пресиян Стоянов.


 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ