област Велико Търново
Фолклорен фестивал
Сподели

Фолклорен фестивал "С премяна на мегдана"

Народно читалище "Народна просвета 1874", Клуб за хора и народни танци "Ресенски япрак", в партньорство с Кметство Ресен, Община Велико Търново и Общинско кабелно радио Велико Търново организират третото издание на фолклорен фестивал "С премяна на мегдана".

Фестивалът ще се проведе на два етапа. В първия ще се представят автентично хоро, характерно за етнографската област на клуба-участник. Във втори етап зрителите ще наблюдават хореографска разработка на българско хоро.

Акцент на фестивала ще бъде изборът на Мис и Мистър Фестивал. Участниците ще се представят с танц, песен, музикално изпълнение, представяне на народна носия и други по избор. Оценката ще бъде направена от жури. Носителите на титлите ще получат плакет и грамота.

Фестивалът не е с конкурсен характер, но ще бъдат връчени и други три награди: Наградата на кмета Йорданка Колева - за изпълнителите, танцували с най-голямо настроение; Награда на НЧ "Народна просвета 1874" - за най-артистично изпълнение; Наградата на публиката - за най-бурно аплодираните изпълнители.

 

НАЙ–ОЧАКВАНИ