област Велико Търново
Сподели
08 юни 2018
Автор: ОбластВТ

Фестивал събира във Велико Търново 1500 деца от цяла България

Фестивал събира във Велико Търново 1500 деца от цяла България
Детският фестивал „Отворено сърце“ събира във Велико Търново 1500 деца от цяла България. От днес до края на уикенда малчуганите и младежите ще се веселят в старата българската столица, ще пеят и танцуват, ще покажат уменията си в различни занаяти, ще представят наученото в часовете по свободноизбираемата дисциплина „Фолклор на етносите“.
    

Петнадесетото издание на културно-образователния форум бе открито от заместник-кмета на Велико Търново Ганчо Карабаджаков. В приветствените си думи той посочи, че фестивалът е пример за работещ модел на интеграция, в центъра на който са поставени децата, младите хора, образованието и опознаването на различните култури. Карабаджаков подчерта, че старопрестолният град е пример как хората от различни етноси живеят в разбирателство и взаимна подкрепа.
           
Откриването уважиха също областният управител проф. Любомира Попова, представители на държавни и образователни институции, на неправителствени организации, също и дипломати.
    

Традиционният за летния културен календар фестивал „Отворено сърце“ е организиран от Център за междуетнически диалог и толерантност и е подкрепен от Община Велико Търново. Събитията се провеждат в парк „Марно поле“, край Летния театър.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ