област Велико Търново
Сподели
17 май 2022
Автор: ОбластВТ

Учители от СУ "Ангел Каралийчев" - Стражица бяха на работна среща в Румъния по международен проект

Учители от СУ Ангел Каралийчев - Стражица бяха на работна среща в Румъния по международен проект
Учители от Средно училище „Ангел Каралийчев“, град Стражица, са на работна среща в град Арад, Румъния. Това е последната, заключителна среща между партньорите от Международния проект „Подкрепа на интеграцията на деца от ромски произход чрез методите на мултиграмотност и мултимодалност при изучаването на език в ранния етап на началното образование”, в която преподавателите от университета в Патра, Гърция, се включиха онлайн.

На срещата се отчетоха резултатите от дейностите по проекта, които според всички участници са обнадеждаващи. Подпомагането на деца, затрудняващи се да се изразяват добре езиково, да развиват стъпка по стъпка уменията си да разказват истории чрез използване методите на мултимодалност и мултиграмотност, явно е успешно. Разбира се, необходима е дългогодишна работа и усвояване на тези методи от повече преподаватели.

За целта, Средно училище „Ангел Каралийчев“, град Стражица, организира събитие за разпространение на резултатите по проекта, което ще е след седмица. Ще бъдат разгледани иновативни учебни сценарии за обучение и комуникация учител с ученици и възможни начини за интегриране на методите на мултиграмотност и мултимодалност в обучението по български език и литература в началния етап.

.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ