област Велико Търново
Сподели
05 ное 2020
Автор: ОбластВТ

Учителите на годината от Велико Търново получиха своите заслужени награди

Учителите на годината от Велико Търново получиха своите заслужени награди
Във Велико Търново бяха връчени общинските награди „Свети Патриарх Евтимий“ за учебната 2019/2020 година в категориите „Учител на годината“ и „Колектив на годината“. На кратка церемония, проведена на открито и при спазване на всички мерки срещу епидемията, педагозите от старопрестолния град получиха своите заслужени отличния.

В сферата „Предучилищно възпитание“ наградата „Учител на годината“ е за Валентина Желязкова от Детска градина „Пролет“. В началния етап на образованието призът е за Антоанета Дочева-Йорданова от Средно училище „Владимир Комаров“. Преподавателят по кларнет и ръководител на „Джуниър Бенд“ към Средно училище „Емилиян Станев“ Йордан Цветанов е носител на отличието в сферата „Прогимназиален етап“, а в гимназиалното образование с наградата е удостоена Даниела Маноилова – старши учител по химия в Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“.
В категория „Колектив на годината“  с наградата „Св. Патриарх Евтимий“ бяха удостоени Детска градина „Евгения Кисимова“ и Средно училище „Вела Благоева“.

Призовете бяха връчени от заместник-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, а приветствия към наградените учители отправиха председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов и историкът проф. Пламен Павлов.

Наградите бяха определени с решение на Великотърновски общински съвет след заседание на Постоянната комисия по образование, наука и култура, която разгледа номинациите.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ