област Велико Търново
Сподели
10 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

Училищата в областта са готови за първия учебен ден

Училищата в областта са готови за първия учебен ден
В Областна администрация – Велико Търново се проведе заседание на Областния координационен център по Механизма за задържане на деца в училище. Проф. д-р Любомира Попова - областен управител - откри заседанието и запозна присъстващите с основната тема – предстоящото откриване на новата учебна година и готовността на училищата в областта да посрещнат децата за първия учебен ден. Всички училища, обслужващите звена и детските градини от област Велико Търново имат готовност за откриване на учебната 2019/2020 година, съобщи Розалия Личева началник на РУО. В училища са осигурени учебници, учебни помагала и задължителната училищна документация. Всички училища, детски градини и обслужващите звена ще бъдат ресурсно обезпечени с учители до началото на учебната година.

В част от училищата и детските градини все още има обявени свободни 14 работни места, на които до 16.09.2019 г. ще бъдат назначени учители или възпитатели. Санитарно-хигиенните условия във всички училища и детски градини в областта са добри. Извършени са проверки по график на инспектори от РЗИ – Велико Търново. До началото на отоплителния сезон всички училища и детски градини от областта ще бъдат осигурени с горива.

1697 деца в областта ще тръгнат в първи клас на 16 септември. Повече от 20 деца са се завърнали от чужбина и са обхванати и записани.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ