област Велико Търново
Сподели
12 апр 2017
Автор: ОбластВТ

Ученичка от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е с първенство на състезание по програмиране на ВТУ

Ученичка от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ е с първенство на състезание по програмиране на ВТУ

Във факултета по "Математика и Информатика" на Великотърновския университет бе проведен еднодневен маратон по програмиране. Организатори на хакатонът  CODE4VTU са „Клуб на програмистите във Велико Търново”, факултет „Математика и Информатика” на Великотърновския университет и студентите от Общото събрание на факултета. Представители на фирми от велико Търново извършиха оценяването.

 

В събитието се включиха 22 участници, разделени в 7 отбора от 2 области на страната. Явиха се ученици от Велико Търново, Горна Оряховица и Трявна. Имаше три студентски отбора, кръстени „Geeky Co“, „Lucy“, „The Killers“, „ВИК“, „Bright Future“, „Mad Coders“, „CMD“.

 

Участниците се състезаваха в няколко направления - „Зелена планета”, „Забавление /Развлечение”, „Бизнес”, „Приложения за деца / приложения за хора с увреждания” и "Умен дом”. Явилите се сблъскаха с различни проблеми, които възникват в процеса на работа, и имаха възможност да се докоснат до реалната работна среда, както и да подобрят социалните си умения чрез работата в екип.

 

Първо място спечели отборът „The Killers” не само на състезанието, но и в онлайн надпреварата за най-много харесвания. В отбора участват ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ (Горна Оряховица) с представител Станислава Георгиева от X „е” клас и ученици от СУ „П. Р. Славейков“ (Трявна) – Радослав Бонев, Мартина Илиева, Николай Бижев.

 

Отборът представи своята имплементация на играта „Мафия”, която беше мобилно приложение, използващо база в облака и уеб сайт, добре се справиха и с графичния дизайн, рекламните материали, UML диаграмата, съпровождащите документация, лиценз.

 

Отборът, класиран на първо място, получи специални награди - външен харддиск, безплатен 3D принт на техни собствени проекти, както и папки и химикали за всички през целия ден.

 

Всички получиха сертификат за участие и подарък bluetooth колонка, с която ще могат да слушат любимата си музика навсякъде.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ