област Велико Търново
Сподели
10 май 2018
Автор: ОбластВТ

Ученическият съвет към свищовското СУ „Димитър Благоев“ посети парламента по покана на Станислава Стоянова

Ученическият съвет към свищовското СУ „Димитър Благоев“ посети парламента по покана на Станислава Стоянова
Поредна ученическа група от Великотърновска област гостува в Народното събрание, по покана на народния представител от ГЕРБ Станислава Стоянова, член на парламентарната Комисия по образование и наука и на Комисията по земеделие и гори.

Повече от 30 младежи от Ученическия съвет към СУ "Димитър Благоев" в Свищов прекараха няколко вълнуващи часа в сградата на българския парламент, запознавайки се историята на самото сдание, както и с историята на родното законотворчество.

Именно законотворческият процес, заедно с всеки детайл по приемането на нормативните актове, бе темата, която най-силно интересуваше свищовската група.

След като в пленарна зала младежите бяха преки свидетели на дебати и гласуване, те имаха възможността да отправят десетките си въпроси към великотърновските депутати Станислава Стоянова и Клавдия Ганчева, а също и лично към председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. По време на разговора, свищовските младежи се интересуваха детайлно от работата на парламентарните комисии и начина, по който те се сформират.

„Оживената дискусия, която проведохме, активността на младите хора и множеството въпроси, които поставиха, ясно показаха, че тези млади хора заслужено са избрани от своите съученици да ги представляват в Ученическия съвет и да защитават интересите им. Пожелахме им да продължават да развива потенциала си, да следват своите цели и да останат любопитни и активни“, коментира след срещата Станислава Стоянова.

В знак на признателност, учениците подариха на своя домакин Станислава Стоянова графика, рисувана от възпитаник на свищовското училище.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ