област Велико Търново
Сподели
09 мар 2018
Автор: ОбластВТ

Ученици от СУ "Георги Измирлиев" ще участват в национално състезание по английски език в Ловеч

Ученици от СУ Георги Измирлиев ще участват в национално състезание по английски език в Ловеч
На 28 февруари в Средно училище „Георги Измирлиев“ се проведе училищен кръг от националното състезание „Spelling Bee”.  В надпреварата участваха 22 ученици от IV до VI клас, които се състезаваха в пет кръга.

Първо място зае Преслав Кушев от VІа клас, който за втора година печели състезанието, а на второ място е Майкъл Михайлов от Vв клас. Двамата участници преодоляха четирите кръга и премериха сили в оспорвана битка в пети кръг.
     
Двамата победители в училищен кръг ще участват в регионално състезание на 24 март в град Ловеч, а победителят на национален кръг участва в летен езиков лагер през юли.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 311 училища в страната  от 24 февруари  до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ