област Велико Търново
Сподели
01 юли 2021
Автор: ОбластВТ

Ученици от пет държави взеха участие в онлайн обучение по Еразъм +

Ученици от пет държави взеха участие в онлайн обучение по Еразъм +
Ученици от Латвия, Естония, Румъния, Турция и България взеха участие в онлайн обучение на тема „Лидерство и екипна работа“. Организатор и домакин на обучението беше Средно Училище „Ангел Каралийчев“  гр. Стражица в партньорство с доц. Д-р Катя Симеонова и гл. ас. д-р Невена Бянова, преподаватели към ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Велико Търново.

Обучението е част от проекта „ Учи през целия живот- Осмели се за повече“, по програма Еразъм + на ЕС. Проектът има за цел да предостави на участниците възможност за получаване на практически опит в управлението на фирма,  да развие предприемаческите им умения, да повиши нивото на осъзнаване на личните им качества и да развие така наречените умения на 21-ви век.

През първите два дни учениците участваха в няколко практически семинари. В първия, домакините демонстрираха как се прави мързелива баница, а гостите следваха инструкциите и приготвиха и опитаха демонстрираното ястие и по този начин се докоснаха до българрската култура. Вторият ден беше посветен на изработването на експлодираща кутия-изненада, като резултите бяха изключчителни. Учениците от СУ „Ангел  Каралийчев“ отправиха предизвикателство към партньорите от Турция, Румъния, Естония и Латвия, като ги накараха да научат и изпълнят българската народна песен „Чие е това момиче“, а победителят беше обявен в последния ден от обучението.

Същинската част на обучението включи разнообразни теми като: как се виждаме в обществото – като алфа, бета, гама; лидери или последователи. Лекторите запознаха участниците и с процеса на вземане на решения – индивидуални и групови и типа личности –интроверти и екстроверти. Паралелно с лекциите, участниците приложиха на практика наученото, като работиха заедно върху решаването на различни казуси.

Всички групи работиха паралелно, въпреки че обучението се проведе онлайн, това не попречи то да протече гладко и забавно. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ