област Велико Търново
Сподели
13 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ заминават на практика в Италия

Ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“ заминават на практика в Италия
Осем ученици от ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, заедно със свои връстници от още две училища – ПГЕ „Джон Атанасов“ (Стара Загора) и ПГ по битова техника (Пловдив) ще бъдат на двуседмична практика в италианския град Палермо, Сицилия, в периода 14 – 29 юли. Учениците участват в проект „Практическо обучение на млади специалисти за развитие на ключови компетентности и умения в сектора на ИКТ“ . 


След преминаване на обучения по Web дизайн, културна и езикова подготовка, учениците от X и XI клас от специалностите „Системно програмиране“ и „Компютърна техника и технологии“ ще бъдат въведени в дизайн услугите, анализ на търсенето, както и електронна сигурност във  фирма PUSH (Палермо хъб за градски решения).

Учениците преминаха и курс по италиански език, в края на който получиха сертификати за ниво А1-1 в училища „Европа“.
Участниците в проекта бяха избрани след покриване на определени изисквания - да имат успех над "много добър 4.50", да владеят английски език на ниво B1, да нямат наказания от Педагогически съвет и  да бъдат ученици от X  и XI клас в специалности „Системно програмиране“ и „Компютърна техника и технологии“.

В продължение на три месеца единадесет участници от ПГЕЕ трупаха точки за всяко едно от обученията, като в края на периода само осем от тях се класираха. След края на обучението в Палермо, учениците ще получат Сертификат за премината практика, както и  документ за EUROPASS мобилност и референция от PUSH, удостоверяващи придобитата професионална квалификация.

Ръководител на групата е инж.Виолина Стоянова.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ