област Велико Търново
Сподели
01 ное 2018
Автор: ОбластВТ

Ученици от ОУ „Бачо Киро“ посетиха парламента по покана на Станислава Стоянова

Ученици от ОУ „Бачо Киро“ посетиха парламента по покана на Станислава Стоянова
В Деня на народните будители, около 50 възпитаници на великотърновското Основно училище „Бачо Киро“ посетиха Народното събрание, по покана на депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова. По време на посещението си в парламента, учениците разгледаха сградата и научиха историята на българското Народно събрание. Те имаха възможността да наблюдават дебатите в пленарна зала, а също така разбраха подробности за работата на народните избраници, за участието им в комисии, за организацията на парламентарната дейност, за разликата между законодателната и изпълнителната власт.

В една от големите заседателни зали на парламента, децата и техните учители проведоха интересна среща с депутати от различните комисии в НС, представители на най-голямата парламентарна група. Заедно със символичния домакин на срещата Станислава Стоянова, с учениците разговаряха още великотърновският депутат инж. Клавдия Ганчева, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, журналистът Тома Биков, актьорът Евгени Будинов и др. „Силно съм впечатлена от активността и многото адекватни въпроси, които учениците задаваха. Част от групата са членове на ученическия съвет в ОУ „Бачо Киро“, както и лауреати от различни конкурси. Щастлива съм да срещам толкова будни и любознателни деца“, коментира след срещата Станислава Стоянова. 

Това е втората група с възпитаници на ОУ „Бачо Киро“, които посещават Народното събрание по покана на Станислава Стоянова. „Благодаря за изключителната активност на техните учители и в частност на членовете на „Сдружение за образователни инициативи 19“, с които вярвам, че и занапред ще имаме отлично сътрудничество и обмяна на идеи“, каза депутатът от най-голямата парламентарна група Станислава Стоянова. 


ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ