област Велико Търново
Сподели
18 дек 2017
Автор: ОбластВТ

Ученици от ОУ "Бачо Киро" изненадаха с коледни подаръци децата от ДМСГД – Дебелец

Ученици от ОУ Бачо Киро изненадаха с коледни подаръци децата от ДМСГД – Дебелец
Второкласници от ОУ "Бачо Киро" във Велико Търново зарадваха с подаръци малчуганите в ДМСГД – гр. Дебелец.

Техни пратеници в Дома и инициатори за дарението са педагозите Габриела Начева, Вероника Манева, Лидия Петкова и Кристина Денчева. По думите на учителките, децата с огромен ентусиазъм се включили в инициативата да подсигурят подаръци за децата от ДМСГД – Дебелец в навечерието на Коледа. Те били много щастливи, че с постъпката си се проявяват подобно на „малки ангелчета“. Нищо от това нямаше да бъде факт, ако не бяхме получили подкрепата на родителите на децата и затова сърдечно им благодарим, подчерта учителката Габриела Начева.

Стойността на подаръците им възлиза на 223 лв. и 60 ст., като включва: 60 бр. топки; 30 бр. кукли; 30 бр. камиончета; 30 бр. флумастери; 30 бр. оцветявки; 23 бр. цветни моливи; 25 бр. пластилин; 40 бр. химикали; 30 бр. тетрадки малък формат. В дар за децата бяха поднесени и лакомства – 60 бр. бисквити „Орео“.

Подаръците на „малките ангелчета“ с благодарност прие директорът на ДМСГД – Дебелец д-р Анелия Георгиева.

Ден по-рано торбички с лакомства дариха и децата от IV – ти „г“ клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново.

Към момента децата на резидентна грижа в Дома в Дебелец са 11 на брой. Целодневни услуги към Дневния център в Дебелец получават 11 деца, а други 39 деца са обгрижвани от специалистите почасово.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ