област Велико Търново
Сподели
25 апр 2018
Автор: ОбластВТ

Ученици от Лясковец посетиха Народното събрание по покана на инж. Клавдия Ганчева

Ученици от Лясковец посетиха Народното събрание по покана на инж. Клавдия Ганчева
Възпитаници на СУ "Максим Райкович" в Лясковец и членове на Градския ученически парламент посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева.

Освен от преподавател, 18-членната група бе придружавана от кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова и председателя на Общинския съвет Даниела Арабаджиева.

В кулоарите на Народното събрание учениците имаха възможност да усетят духа на парламентаризма, като проявиха жив интерес към това как функционира българският законодателен орган. По-късно, заедно със своя домакин инж. Клавдия Ганчева, младите хора проведоха продължителна среща с председателя на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов. На нея присъства и другият великотърновски народен представител от ГЕРБ Станислава Стоянова.
Акцент на дискусията по време на срещата бе образованието, което е основен приоритет на настоящото правителство.

„Доказателство за това са тези близо 22 000 деца, върнати в училище в резултат на безпрецедентните общи усилия на институциите“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Учениците поискаха да разберат каква е разлика между лявата и дясната политика. Цветанов посочи, че класически прийом за "левите" е безразборното харчене с цел популизъм, докато "десните" харчат толкова, колкото очакват да изкарат утре, а събраните средства инвестират в приоритетни области като образование и инфраструктура.

„Щастлива съм, че младите хора са толкова будни и заинтересовани“, коментира след срещата народният представител инж. Клавдия Ганчева.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ