област Велико Търново
Сподели
28 мар 2019
Автор: ОбластВТ

Ученици от Детското полицейско управление гостуваха в ОДМВР – Велико Търново

Ученици от Детското полицейско управление гостуваха в ОДМВР – Велико Търново
Третокласници от ОУ „П. Р. Славейков“ във Велико Търново, включени в проекта „Детско полицейско управление“, проведоха седмичната си лекция в областната дирекция.Децата посетиха дежурната част, където се приемат сигналите за произшествия и инциденти, наблюдават се камерите за видеонаблюдение, поставени на различни точки в града, координират се действията на патрулиращите екипи и се извършват необходимите справки.

Запознаха се с основните моменти от работата на експертите в РУ – Велико Търново. С особен интерес слушаха и наблюдаваха как се вземат отпечатъци, как се прави криминалистическа регистрация на извършител на престъпление, видяха и базата данни, в която се съхранява информация за всички регистрирани лица.

За първи път ученици гостуваха и в кабинетите на Базовата научно-техническа лаборатория при ОДМВР – В. Търново. Видяха техниката, с която се изготвят балистична и графологична експертиза, както и установяването на различните видове наркотични вещества. Междувременно те научиха как се „зарибяват“ с дрога подрастващите, как да я разпознават, за да се предпазват и какви са последиците за здравето от нея.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ