област Велико Търново
Сподели
23 окт 2018
Автор: ОбластВТ

Ученици от Горна Оряховица участваха в Националната седмица на четенето

Ученици от Горна Оряховица участваха в Националната седмица на четенето
Горнооряховските училища се включиха в Националната седмица на четенето. СУ „Георги Измирлиев” стана домакин на втория ден от приказния маратон.


Класически приказки, станали любими на поколения българи, прочетоха учениците от началните класове на пет училища от Горна Оряховица. В инициативата Национална седмица на четенето се включиха СУ „Георги Измирлиев”, СУ „Вичо Грънчаров”, ОУ „Иван Вазов”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ „Св. Паисий Хилендарски”.Събитието започна с песничката „Хей, приятелю, здравей”. Учениците от всяко училище се представиха с по две приказки. С голям ентусиазъм прочетоха историите за Хитър Петър, „Дядовата ръкавичка”, „Най-скъпоценният плод”,  „Чохено контошче” и още много други.

Гости на събитието бяха заместник-кметът Йорданка Кушева, Ваня Трайкова – държавен експерт в МОН, Розалия Личева - началник на Регионалното управление на образованието, старши учители и представители от РУО, директори и ръководители на общински учреждения, директори на училища, местните писатели Таня Мезева и Илия Тихов, както и ученици и родители.Маратонът на четенето започна вчера и ще продължи до петък (26 октомври). Събитието е част от Националната стратегия на Министерството на образованието и науката за насърчаване и повишаване на грамотността на всички нива на образование. По време на седмицата ще има представяне на детски книги, състезания по четене, правопис и разказване и още много инициативи. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ