област Велико Търново
Сподели
19 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

Ученици от Горна Оряховица посрещнаха чуждестранни гости по проект на Еразъм+

Ученици от Горна Оряховица посрещнаха чуждестранни гости по проект на Еразъм+

СУ „Вичо Грънчаров“ и Горнооряховски младежки парламент станаха домакини на проект по Еразъм+. Участници са ученици от Испания, Румъния, Турция, Грузия и Армения, водени от доброволческа група от Благоевград.

Вчера бе проведено първото занятие, което включи презентация и интерактивни игри. По време на презентацията, учениците упражниха познанията си по английски език, задавайки въпроси на чужденците. Младите хора танцуваха, разговаряха на теми по програмите и прекараха ползотворно време заедно. Присъстващите имаха шанса да се включат в игрите, подготвени от екипа на домакините и да се снимат с  Instagram-рамка.  Всички получиха награди за участие.

След занятието, учениците раздадоха флаери, свързани с Еразъм+ пред читалището. Беше поставено и „Колелото на късмета”, което всеки гражданин имаше шанса да завърти и да спечели награда.

Всички останаха много доволни и ентусиазирани. „Още тази вечер, ще си избера програма, в която да се включа” – сподели единадесетокласничката Андрея Йорданова.

Програмите на Еразъм+ са насочени към ученически и младежки обмени, позволяващи на всеки младеж между 13 и 30 години да участва и безплатно да посети друга държава. Идеята е да се включат в най-разнообразни дейности – доброволчески кампании, мотивиране на млади хора, обмяна на опит, идеи и културни познания.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ