област Велико Търново
Сподели
16 мар 2023
Автор: ОбластВТ

Ученици и учители учат цифрови умения и предприемачество

Ученици и учители учат цифрови умения и предприемачество
Ученици и преподаватели от СУ „Ангел Каралийчев” в Стражица участваха в обучителна визита, организирана от Гимназия „Мирча Елиаде“, Лупени, Румъния. Тя беше част от проекта „Учи през целия живот – осмели се за повече“ на програма Еразъм+ . Програмата имаше за цел да снабди участниците със знания и дигитални умения, за да започнат собствен бизнес или да се подготвят за бъдеща кариера. Това цялостно обучение беше разделено на две основни части: теория и практика.

В теоретичната фаза участниците навлязоха в света на онлайн бизнеса. Те обхванаха различни основни теми, включително избор на продукти, техники за проучване на пазара, опции за самостоятелно хостване, изграждане на основите на онлайн магазин, персонализиране, създаване на лого, добавяне на необходимите функции, разбиране на законовите разпоредби и ефективен маркетинг на онлайн магазин.

В практическата част на обучението участниците бяха ангажирани в групова работа, за да приложат своите теоретични знания в действие чрез създаване на реални онлайн магазини. Този подход им позволи да приложат наученото по време на семинарите и да придобият практически умения и увереност в ефективното създаване и управление на онлайн бизнес.

В резултат на това обучение участващите ученици и учители придобиха ценни знания и умения, които са от съществено значение за успеха в индустрията на електронната търговия. Сега те са по-добре подготвени да се ориентират в дигиталния свят, независимо дали имат за цел да започнат собствен бизнес, или да се подготвят за кариера на бързо развиващ се пазар на труда.

Учебният опит надхвърли класната стая. Участниците имаха уникалната възможност да изследват румънската култура и история с посещения на емблематични забележителности като замъка „Хунедоара“ и гр. Дева. Освен това те се насладиха на красотата на открито, докато взимаха уроци по ски и сноуборд в курорта Стража. 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ