област Велико Търново
Сподели
19 дек 2017
Автор: ОбластВТ

Усмихнати коледарчета поздравиха кмета д-р Гецова и лясковската общинска администрация

Усмихнати коледарчета поздравиха кмета д-р Гецова и лясковската общинска администрация
Децата от подготвителните трета и четвърта групи на ДГ „Пчелица” бяха на гости в Община Лясковец, за да изпълнят традиционния обичай „Коледуване” пред кмета и подчинените му общински служители.

С наричания за успех, здраве и богата година, придружени от интересна хореография, включваща „Коледна ръченица”, дванадесет нагиздени в български носии коледарчета показаха, че добре познават нашите обичаи и традиции.  

Усмихнатите и гласовити пет и шестгодишни хлапета, отправиха към всички служители своите искрени благопожелания за берекет на община Лясковец. Потропването на украсените с чемшир геги и възгласи „Да бъде!“, огласиха фоайето на втория етаж в общинската сграда пред голямата елха. Със своите весели танци и стихчета, малчуганите внесоха у присъстващите духа на светлите християнски празници, озариха коридорите на общинската сграда и предизвикаха усмивки по лицата на работещите в администрацията. 

Децата бяха предвождани от своите художествени ръководители Павлина Кълчишкова и Димитър Иванов, както и от учителите си  Анка Иванова и Галя Йорданова, които благодариха за гостоприемството и пожелаха на общинските служители весело посрещане на празниците. 

Хлапетата се справиха чудесно със своята програма, а на изпроводяк обещаха да дойдат пак. Дружината потропна с гегите и преди да поеме по пътя си, получи от събралите се служители парички с благодарност за хубавите пожелания. Д-р Гецова им благодари за искрените пожелания, пусна им пари в торбичката и ги дари с пакетчета със сладки лакомства. Главно пожеланието й бе да са здрави и послушни и да намерят много подаръци под елхата.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ