област Велико Търново
Сподели
19 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

Уроци за асансьорна безопасност в училища в Пловдив и Велико Търново ще проведат ДАМТН и Фондация „Асансьорна безопасност“

Уроци за асансьорна безопасност в училища в Пловдив и Велико Търново ще проведат ДАМТН и Фондация „Асансьорна безопасност“

Пловдив и Велико Търново са следващите градове, в които ще се проведат открити уроци пред учениците за повишаване на знанията им за безопасно използване на асансьори, ескалатори и подвижни пътеки. Инициативата е на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Фондация „Асансьорна безопасност“, като се реализира съвместно с областните управители на Пловдив и Велико Търново.

Във Велико Търново откритият урок ще започне в 13:30 часа, в СУ „Емилиян Станев“. В него участие ще вземат зам.-председателят на ДАМТН Валтер Василев, главният директор на ГД „Инспекция за държавен технически надзор“ Нели Карипова,  председателят на ФАБ Емануела Фролошка и областният управител проф. д-р Любомира Попова.

Събитието в Пловдив ще започне в 10:30 часа, в СУ „Братя Миладинови“ като на него ще присъства председателят на ДАМТН Петър Горновски, главният секретар на агенцията Валентин Чиликов, председателят на ФАБ Емануела Фролошка и областният управител Здравко Димитров.

Събитията са част от първата в страната обучителна програма по проект „Вертикално познание“ на фондация „Асансьорна безопасност“, който се реализира с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, официално подкрепена  от ДАМТН, като част от меморандума за сътрудничество  между агенцията и неправителствената организация, и в партньорство с район „Подуяне“, район „Люлин“ и 35 СУ „Добри Войников“. В нейния ход експерти от държавната агенция участват в организирани от фондацията и СО срещи с деца от детски градини и училища в София, по време на които ще бъдат разяснявани, на достъпен език, както и чрез множество близки до децата похвати, правила за безопасно ползване на съоръженията.

С цел достигане до повече деца, съвместно с областните администрации по места, ДАМТН и ФАБ са организирани подобни открити уроци и в други областни градове. Подготвени са и  богато илюстровани информационни материали, които ще бъдат разпространявани на тези срещи. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ