област Велико Търново
Сподели
29 мар 2021
Автор: ОбластВТ

Урок по родолюбие на открито

Урок по родолюбие на открито
Доц. д-р Милен Михов, водач на листата на ВМРО за Велико Търново и Николай Цонев, кандидат в листата, заедно с активисти проведоха урок по родолюбие на открито в парк Дружба. Беше направена малка експозиция, включваща различни предмети, свързани с историята на българската армия и националноосвободителните борби от началото на 19 век до края на Втората световна война.
 
Униформата, която представям, е реконструкция на офицерска униформа от 1936г. на подпоручик от 18 пехотен на Н.В. Цар Фердинанд полк. Това е един от най-славните полкове на великотърновци, който се сражава във  всички войни за национално обединени и който е записал славни страници във военната ни история, каза доц. Михов.
 
Надяваме се това да има един положителен резултат от гледна точка на засилване на интереса към нашето историческо минало. Защото един народ, който не познава своята история, трудно би могъл да има бъдеще, обясни защо е важно да се знае и помни историческото минало учителят Николай Цонев.
 
Целта на образователния урок  е да съхрани и утвърди българската национална идентичност, в която българската военна история заема важно място.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ