област Велико Търново
Сподели
15 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

Удари първият звънец в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица

Удари първият звънец в СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица

С много емоции и трепет, учениците от СУ „Георги Измирлиев“ се завърнаха в класните стаи. Първолачетата преминаха под празничната арка с пъстроцветни букети в ръка, развълнувани от първия ден в голямото училище. Бъдещите абитуриенти започнаха да броят до 12 от сега.

Официални гости на вълнуващия първи учебен ден бяха кметът инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева и председателят на Общински съвет Даниел Костадинов. Много родители, баби и дядовци изпълниха двора на училището.

Празничната програма започна с българския химн и издигане на трикольора. Учениците бяха подготвили кратко представление. Талантливите възпитаници на горнооряховската гимназия пяха песни, играха народни хора, казваха стихотворения.

„На добър час, скъпи деца! Драги първокласници, обръщам се първо към вас, вие днес сте най-развълнувани. Вашият първи учебен ден е началото на едно вълнуващо пътешествие. Доверете се на вашият първи учител, той знае посоката и с веща ръка ще ви води по пътя на познанието. Скъпи ученици, на вас предстои да изкачите следващото стъпало по пътя на духовното си съзряване. Пожелавам неуморност и постоянство в науките. Скъпи учители, обръщам се към вас с целия респект, който изпитвам към учителската професия и благодаря, че ви има. Помагайте им да не падат духом и да се извисят. Уважаеми родители, поощрявайте любопитството на вашите деца, създавайте им усещането, че знанието е ценност. На всички пожелавам на добър път!“, обърна се към гостите директорът Криси Аврамова. Успех на всички ученици, сили за нови знания и прекрасно детство пожела и кметът инж. Добрев.

Училището посрещна всички гости променено с нова материална база, но стара топлота. Първият учебен ден стана повод за официалното откриване на модернизираното спортно игрище. Директорът Криси Аврамова и кметът инж. Добромир Добрев срязаха лентата и поканиха децата на първа игра с баскетболна топка. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ