област Велико Търново
Сподели
09 юни 2017
Автор: ОбластВТ

Търновци ще се пренесат векове назад с "Ежедневието на средновековен Търновград на Калоян"

Търновци ще се пренесат векове назад с Ежедневието на средновековен Търновград на Калоян
От 30 юни до 2 юли 2017 година гражданите и гостите на град Велико Търново ще имат възможността да станат част от поредното издание на фестивала на историческите възстановки "Ежедневието на средновековен Търновград на Калоян", организирано от НД ”Традиция” – клон Велико Търново, съвместно с Община Велико Търново и РИМ Велико Търново. Тържественото откриване на фестивала е от 19:00 часа.
 
Фестивалът се провежда за трета поредна година в Архитектурно-музеeн резерват “Царевец” и има за задача да предложи на посетителите, чрез историческа реконструкция на бит, кухня, занаяти, изкуства и войнски умения от периода 12 - 14 век – времето на династията Асеневци,  едно загадъчно и приятно изживяване. За периода на фестивала главната улица на крепостта и царския дворец ще оживеят и ще върнат посетителите в една отдавна забравена и отминала епоха.
 
Повече от 100 реконструктори от най-добрите гpyпи зa иcтopичecки възcтaнoвки и ще се включат в пресъздаването на духа и атмосферата на средните векове.
 
За времето на провеждане на фестивала няма да бъдат събирани допълнителни такси, освен входа за Архитектурно-музеeн резерват „Царевец”. Закупеният билет за вход ще важи за целия ден, което ще позволи на посетителите сами да изберат програмата си за деня.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ