област Велико Търново
Сподели

Търновци ще могат да разгледат града от въздушен балон

Търновци ще могат да разгледат града от въздушен балон

Вълнуващо приключение с топловъздушен балон очаква за първи път великотърновци. В рамките на проект „Приключение с балон – нов съвместен туристически продукт“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V-A Румъния-България ще бъдат проведени привързани издигания в 10 града в България и 10 в Румъния. 

Велико Търново е от първите градове, в които всички желаещи граждани могат да се качат на балона напълно безплатно и да си направят уникални снимки от въздуха. 

Желаещите ще могат да се качат безплатно на балона след предварително записване в деня на издигането. Балонът ще бъде издигнат на височина до 10 метра, като ще бъде фиксиран с въжета към земята. Престоят във въздуха ще бъде 5 минути. На необичайното приключение, търновци ще се насладят на 20 юли, от 7:00 до 10:00 часа.

Проектът се изпълнява от Агенция за регионално развитие и бизнес център – Видин в партньорство с румънската организация АРИЕС – Олтения и Агенция за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана.

Очаква се да бъдат привлечени повече чуждестранни туристи, да се повиши броят на нощувките в трансграничната зона, обхващаща 8 области в България, граничещи с река Дунав – от Видин до Добрич и 7 области в Румъния – от Мехединци до Констанца.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ