област Велико Търново
Сподели
15 сеп 2017
Автор: ОбластВТ

Тържествено бе открита новата учебна година в Лясковец

Тържествено бе открита новата учебна година в Лясковец

С издигане на националния флаг, под звуците на българския химн и с школския звънец бе оповестено началото на новата учебна година в четирите лясковски училища.

На 15 септември тържествено откриване се състоя в четирите общински училища – гимназията в Лясковец, началните училища в града „Никола Козлев” и „Цани Гинчев” и в обединено училище „П. Р. Славейков” в Джулюница. Във всяко училище с водосвет и приветствия от страна на директорите започна поредната учебна година.

Гост на празника в най-голямото училище СУ „М. Райкович” бе общинското ръководство – кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова и заместника й инж. Росица Господинова. Внесено бе знамето на училището, след което отец Богдан отслужи празничния водосвет. Директорът Даниела Арабаджиева откри учебната 2017/18 година и поздрави ученици, учители и родители с първия учебен ден, пожелавайки им здраве, воля и успехи. Кметът на общината д-р Ивелина Гецова също приветства младото поколение, което и тази година с труд и усърдие ще трупа знания. Първокласниците на София Илиева и Марияна Георгиева, разпределени в две паралелки, преди да прекрачат за пръв път прага на училището, поздравиха с песнички и стихове всички присъстващи. По-големите ученици също се включиха в празничната програма, като поднесоха песенни изпълнения. Общо 500 ученика, започнаха учебния процес през новата година в гимназията, като 40 от тях за първолаците, които за пръв път ще седнат на ученическия чин, толкова са и зрелостниците, които трябва да се сбогуват с училището в края на тази учебна година. За пръв път от дълги години училището предложи на своите възпитаници нови паралелки след VІІ клас – профилирана „Хардуерни и софтурени науки” и професионална – включваща две специалности „Малък и среден бизнес” и „Машинен оператор”. Напълно обновени са и класните стаи на първокласниците, модерно оборудвани и с ново обзавеждане, сподели с гордост директорът на гимназията Даниела Арабаджиева.

С поздравления и празнична програма мина откриването на учебната година и в джулюнското училище, където първолаците са 12. С 40 деца в първи клас се похвали и началното училище „Цани Гинчев” в Лясковец. Официално откриха новата учебна година и в НУ „Никола Козлев”, спазена бе традицията и по откриването на учебните занятия във всичките шест детски градини. Малчуганите бяха посрещнати с тържествен ритуал, със захранване с пита и с първото звънче, което оповести началото на заниманията за хлапетата. На директорите на всички учебни заведения – училища и детски градини в Лясковска община, кметът д-р Гецова изпрати поздравителни адреси, поздравявайки учители, деца и родители и пожелавайки им здраве и отлични бъдещи постижения в овладяване на науките. 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ