област Велико Търново
Сподели
29 юли 2020
Автор: ОбластВТ

Три пъти за денонощие огнеборци гасят стърнище в Бяла черква

Три пъти за денонощие огнеборци гасят стърнище в Бяла черква
В рамките на 24 часа огнеборци от РС „ПБЗН“ – Павликени са реагирали на три сигнала за пожар в едно и също стърнище в землището на Бяла черква, с намиращи се в близост други земеделски имоти и къщи.

След последния сигнал, местопроизшествието е посетено от директорa на РД „ПБЗН“ – В. Търново комисар Красимир Кръстев и ръководството на полицейското управление в Павликени. От направения оглед е констатирано, че след като е пожънато мястото, не е направено нужното заораване и не са спазени изискванията по Наредбата за правилата и нормите за пожарна безопасност при извършване на дейности в земеделски земи. Тези действия на недобросъвестни земеделски производители обаче създават изключително много затруднения в работата на пожарните служби. 

На собственика ще бъде съставен акт от пожарната. Уведомен е и Държавен фонд „Земеделие“, който също ще вземе отношение по случая.

От РД „ПБЗН“ – В. Търново призовават земеделските производители в областта да спазват разпоредбите и изискванията и да не нарушават правилата, защото подлежат на строги санкции.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ