област Велико Търново
Сподели
03 май 2017
Автор: ОбластВТ

Триумфален финал направи "Театър 220" с пиесата "Грехове"

Триумфален финал направи Театър 220 с пиесата Грехове

През учебната 2016/17 година, студио "Театър 220", с ръководител Рена Дранкюлева, разработи сценарий по романа на Димитър Талев  "Железният светилник", а  пиесата се реализира по проект "Твоят час".

В групата участваха 14 младежи от ПГЕЕ "М.В. Ломоносов". 7 от тях се занимават от няколко години с театър. Към тях се включиха още 7 ученици от 8 и 9 клас. В работната група участваха и родителите. Десислава Караиванова работи с младежите в занятия по пластика и хореография.

Постановката на младите театрали бе наречена „Грехове", защото е насочена основно към силната, но греховна любов на майстора-резбар Рафе Клинче и Катерина, към раздвоението на Лазар Глаушев между дълг към народа и любовта му към Ния - дъщеря на неговия враг Аврам Немтур, към съдбата на една майка,готова на всичко, за да опази името и честта на децата си.

Първата представителна изява бе премиерата на постановката „ГРЕХОВЕ" на 28 април в НЧ „Напредък-1869", град Горна Оряховица.  Присъстваха много ученици и учители от всички  училища в града, както и граждани.

С помощта на родителите се осъществи участието на младите театрали в Национален театрален фестивал „Бургаски изгреви", като те лично заведоха участниците до Бургас, както и до Велико Търново за участие в 12-ти Национален фестивал на детско-юношеското театрално изкуство Малкият принц".

От фестивала в Бургас артистите се завърнаха с награди за най-добра женска роля на Анабел Некова и Мария Ламбова, грамоти за актьорско майторство на Антъни Дукатски, Силвия Иванова и Иван Суванджиев, награда за музикално оформление и първа награда за спектакъл.

От фестивала във Велико Търново получиха поощрителна награда на Мария Ламбова,  поощрителна награда за спектакъл и „наградата на публиката“. Така „Театър 220“ се нареди сред петте най-добри спектакли от общо 16 и получи три от единайсетте награди на фестивала.

 

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ