област Велико Търново
Сподели
29 юли 2020
Автор: ОбластВТ

Трилогия от книги-игри ще ни провокира да научим повече за българската история

Трилогия от книги-игри ще ни провокира да научим повече за българската история
В Старата столица ще бъде първото официално представяне на книга-игра „Асверг. Из хрониките за кан Крум”. Събитието ще се проведе на 31 юли (петък) от 19:30. Мястото е кафе-книжарница „Страница 394“, а входът към събитието е свободен. 

Именно Велико Търново е избрано като първи град, в който да се състои премиерата на книгата-игра, не само заради великите събития, случили се по тези земи, но защото Десислава (идейно лице на проекта) е родом от града, а Ангалот (автор) живее и твори във Велико Търново. 

Трилогия от книги-игри „Българи” има за цел да запознае читателите с велики български владетели по занимателен начин. В поредицата ще се разказва за смели български владетели, като ще пресъздава времето на кан Крум, кан Омуртаг и княз Борис I.

„Асверг. Из хрониките за кан Крум” е първата книга-игра, част от трилогия „Българи”. В нея четящият взима решения от името на главния герой – Асверг - и спрямо тях „пренаписва“ историята. Асверг е измислен персонаж от войската на кан Крум, а благодарение на него читателят ще проследи живота на българския владетел отблизо, ще вземе участие в битки, в създаването на първите български писмени закони и много други важни моменти от българската история.

Идеята на книгата-игра е малки и големи да научават повече детайли от историята по нашите земи чрез един по-забавен и интересен подход – да играят и съпреживяват. По този начин създателите на проекта се надяват да провокират интереса на българите да разберат повече за корените си, както и за качествата и действията, посредством които предците ни са оставили своите славни отпечатъци през вековете.

За допълнителна информация: Представяне на книгата-игра, Фейсбук страницата на книгата-игра, Инстаграм профил.
 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ