област Велико Търново
Сподели
21 яну 2019
Автор: ОбластВТ

Топли прегръдки раздадоха първолаци от Елена

Топли прегръдки раздадоха първолаци от Елена
Първокласници от СУ „Иван Момчилов“ днес раздаваха прегръдки по повод Международния ден на прегръдката.С тази инициатива децата започнаха от вкъщи, като гушнаха най-скъпите си близки от семейството. След това раздадоха прегръдки на воля на своите съученици и учители в школото и на малчуганите от Детска градина „Радост“, направиха по-приятен и емоционален и първия работен ден от седмицата на общинските служители. Първолаците от класа на учителката Светлана Василева подариха на общинарите и стикери с позитивни послания.

„Най-голямата прегръдка за теб“ получи кметът инж. Дилян Млъзев. Той благодари на децата за чудесните емоции и ги насърчи да бъдат добри, да се прегръщат и обичат не само на този ден, за да има повече топлина, близост и благодарност един към друг.

От 1986 година 21 януари се отбелязва като Международен ден на прегръдката. В началото необичайният празник се чества само в САЩ, но след това бързо се разпространява по целия свят. В духа на празника на този ден се подаряват прегръдки дори на непознати хора, като израз на радост, доверие и приятелство.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ