област Велико Търново
Сподели
18 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Технологичен кабинет по природни науки откриха в СУ "Георги Измирлиев" (Снимки)

Технологичен кабинет по природни науки откриха в СУ Георги Измирлиев (Снимки)
Горнооряховското средно училище „Георги Измирлиев“ продължава да модернизира оборудването в класните стаи. Днес бе откриването на поредния кабинет по естествени науки.На откриването гостуваха заместник-кметът Йорданка Кушева, общински съветници, бивши директори, преподаватели и възпитаници на училището, директори на други учебни заведения  в града, учители и родители.Оборудването на обновената стая е закупено със собствени средства на училището. Модернизацията е свързана с новия предмет „Дигитални природни науки”, който ще бъде въведен догодина в учебните програми на 9 и 10 клас.

Учениците от 9“б“ клас проведоха демонстрационен урок пред гостите. На интерактивен екран те показаха своите познания по биология и химия. Присъстващите имаха възможност да видят на 3Д изображения как изглежда човешкото сърце, как се образува гласът, дихателните ни пътища и други. Чрез новото оборудване се създава приятна среда за обучение на подрастващите, както и възможност за интерактивно преподаване на уроците и използване на съвременни методи за учителите.

Събитието е част от проявите „Измирлиеви дни“, посветени на 160 години от създаването на училището. Седмицата е кулминационна за празничния календар. Тази вечер, от 17 ч., в градската художествена галерия, талантите по изобразителни изкуства ще представят изложба. Предстои и концерт по случай патронния празник – утре (19 април), от 10 ч., в Зала 1 на Община Горна Оряховица.

 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ