област Велико Търново
Сподели
15 апр 2019
Автор: ОбластВТ

Театър "Весел" с благотворителен спектакъл в подкрепа на Никол Владкова

Театър Весел с благотворителен спектакъл в подкрепа на Никол Владкова
В афиша на Театър ВЕСЕЛ, на 16 април, от 18.00 часа, в читалище „Искра” във Велико Търново, благотворително ще се представи „Криворазбраната цивилизация” – оригинален прочит на българската класическа комедия на Добри Войников.Спектакълът е съвместен проект на ВЕСЕЛ и театралната студия с участието на младите актьори от Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”. Драматургичната адаптация и диалозите са реализирани от Маргарита Маринова.

Постановката и оригиналната звукова картина са дело на Веселин Василев, а студийният звукозапис е осъществен от Петър Атанасчев. Ролите са поверени на Вероника Калчева, Веселин Врачовски, Сияна-Мария Петрова, Алек Трифонов, Силвия Минкова, Михаела Симитчийска, Бояна Узунова, Наталия Начева, Лилия Ангеличева, Иван Желязков, Александра Копаранова, Александра Кияшко, Симона Димитрова, Маги Станова, Маргарита Маринова (глас) и Веселин Василев (глас).
         
Спектакълът осмисля възрожденски поучителното в контекста на нашето съвремие, без да прави директни препратки, без да се опира на битово-примитивното и евтино да се заиграва с публиката. Грамотен, умен и мъдър прочит на текста; модерна, елегантна, четивна постановка; блестяща, органична игра. Представлението е в духа на най-истинската ни представа за театъра – изкуството, което забавлява и обогатява.
         
Представлението е емоционална за зрителя среща с комедията на Добри Войников, която потвърждава старата истина, че талантливо написаната творба пренася своите послания през времето и пространството.
          
Приходът от спектакъла ще бъде дарен за лечението на Никол Владкова.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ