област Велико Търново
Сподели
02 мар 2022
Автор: ОбластВТ

Театър ВЕСЕЛ възобновява съботните си спектакли в галерия „Борис Денев“

Театър ВЕСЕЛ възобновява съботните си спектакли в галерия „Борис Денев“
На 5 март от 11,00 часа ще се играе най-новият спектакъл на кукления театър – „Русалка“. „Театър в Галерията“ е съвместен проект с Художествена галерия „Борис Денев“ във Велико Търново. Проектът включва посещение на част от постоянната експозиция и на спектакъла „Русалка“, който е подходящ за семейна публика с деца над 7 годишна възраст.
              
Театър „Весел“ реализира първия си артистичен проект за 2022 година – премиерата на спектакъла „Русалка“, чийто драматургичен материал е вдъхновен от стара немска „Легенда за Лорелай“. Постановката е осъществена от популярния у нас и зад граница режисьор Тодор Вълов. Сценографията и куклите са сътворени от един от най-талантливите театрални художници на съвременния куклен театър в България – Наталия Гочева. Оригиналната музика и аранжиментите са на композитора Пламен Мирчев-Мирона, а вокалите – на Пламена Ангелова. Студийният звукозапис е реализиран от Петър Атанасчев. Ролите изпълняват Елка Баланова и Веселин Василев.
             
Легендата за Лорелай е вдъхновявала творци от различни епохи. Тя разказва за красивата дъщеря на беден рибар, която пленявала стари и млади със своите омайващи песни. Това е старата и вечна история за свободния дух и за погубената любов. Спектакълът носи атмосферата на суровия северен пейзаж и въздейства с вълшебството на приказка и с драматизма на антична трагедия. В него откриваме истини, които са неподвластни на времето и пространството. 
             
Възобновяването на съботните спектакли в галерията е уникална възможност за детската публика от старата столица да  се срещне с театъра и изобразителното изкуство в един общ проект, реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата, Община Велико Търново и с любезното съдействие на Художествена галерия „Борис Денев“. Местата са ограничени! Предварителна продажба на билети - тел. 0878 790 549.
  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ