област Велико Търново
Сподели
23 юли 2018
Автор: ОбластВТ

Тази вечер е първата прожекция от филмите на Баш Майстора в Горна Оряховица

Тази вечер е първата прожекция от филмите на Баш Майстора в Горна Оряховица
Седмицата на Баш Майстора в Горна Оряховица започва тази вечер от 17:30 часа четене на биографията и мемоарите на Кирил Господинов. Дъщеря му Веселина Господинова ще запознае публиката и с най-вълнуващите моменти, прекарани с нейния баща.


Във фоайето пред Зала 1 на Общината са разположени 32 платна, които включват най-ярките моменти уловени от фотографите на филмовата продукция. Изложбата е озаглавена „Баш Майстора завинаги“ и посредством репликите на филмовите образи е истински документален разказ за една легенда. Специално в Горна Оряховица, Веселина е подготвила да покаже и много лични снимки с баща си, както и спомени от неговия живот.

Преди прожекцията от 17.30 ч. всички граждани и гости на Горна Оряховица ще имат възможност да се докоснат и да чуят какви са оригиналните варианти на сценариите на филмите „Баш майсторът“ ще разберат каква е истината със слагането на яйцата в стената, както и откъде е взаимствал сценаристът Атанас Мандаджиев прословутия номер с шапката в комина. От 18.00 ч. вечерта ще продължи с прожекция на филма „Баш Майсторът“.

От 18.00 ч. всички почитатели на българското кино ще могат да се насладят на филма „Баш Майсторът на море“. Сценарият на филма е на Атанас Мандаджиев, а режисьор на кинолентата е Петър Василев-Милевин. В ролите публиката ще види Кирил Господинов, Людмила Чешмеджиева, Светослав Пеев, Юрий Яковлев, Георги Попов и др.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ