област Велико Търново
Сподели
28 авг 2017
Автор: ОбластВТ

С 10,6% се е увеличил броят на туристите във Велико Търново за една година

С 10,6% се е увеличил броят на туристите във Велико Търново за една година

Статистиката на Регионалния исторически музей за посещенията в обектите през седемте месеца на 2017 година, спрямо същия период през предходната година, сочи ръст от 10,6%.  За времето от януари до юли /вкл./ тази година музеите са били разгледани от 256 078 души, спрямо 228 927 туристи за първите седем месеца на 2016 г.

Новите туристически атракции, добрата грижа за паметниците на културата, богатият календар с многообразие от фестивали, концерти, изложби, пленери са основните фактори както за цялостния ръст, така и за увеличаването на престоя на гостите на Велико Търново, обобщи Даниел Панов. Той подчерта, че Община Велико Търново работи по цялостна концепция за развитие, а цифрите са най-доброто доказателство за постиганите резултати.

5% ръст на клиенти отчитат и от хотелиерския и ресторантьорския бранш. Това съобщи председателят на регионалната структура на асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Стефан Дойчев. Добрите показатели бяха потвърдени и от Иво Стайков – мениджър на голяма хотелска верига.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ