област Велико Търново
Сподели
09 ное 2018
Автор: ОбластВТ

С много приятели, награди, песни, танци и приятни емоции служителите в ОДМВР – В.Търново отбелязаха професионалния си празник

С много приятели, награди, песни, танци и приятни емоции служителите в ОДМВР – В.Търново отбелязаха професионалния си празник
За първи път в знак на благодарност и признателност към полицейските служители и по повод професионалния им празник, децата от Центровете за работа с деца и младежи на територията на РУ – В. Търново сътвориха рисунки, стихотворения и есета.Творбите бяха изработени в рамките на конкурса „Полицаят – мой приятел“, организиран от Община В. Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници в община В. Търново и Сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван.

Най-добрите от тях вече красят фоайето на Областната дирекция. Днес на тържествена церемония в сградата на ОДМВР – В. Търново авторите получиха награди за труда и усърдието си. 

Специален поздрав към своите приятели-полицаите направиха малчуганите от ЦДГ „Слънчев дом“ във В. Търново. С прекрасното изпълнение на един невероятен спектакъл от музика, танци и цветове децата спечелиха бурните аплодисменти на присъстващите.

Награди получиха и участниците в двата традиционни вече за Областната дирекция турнири по стрелба с пистолет „Макаров“ и по футбол на малки врати.  В надпреварата по стрелба се включиха представители и на медиите.

Трето място в индивидуалното класиране в турнира по стрелба зае младши инспектор в сектор „Пътна полиция“ Емил Ангелов. На второ място е младши експерт в РУ – П. Тръмбеш Пламен Хаджирачев. Най-точен мерник демонстрира началникът на РУ – В. Търново гл. инсп. Валентин Къндев.

В отборното класиране трети се наредиха РУ – В. Търново със 127 т. Второ място спечели отборът на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ при ОДМВР – В. Търново с общо 128 т. Първи със общо 135 т. се класира отборът на сектор „Пътна полиция“.

При представителите на медиите с най-голям брой точки - 58 точки, от максимални 70 се класира Таня Георгиева. На второ място е  Светослав Стефанов – в. „Борба“ и третото място спечели Алексей Чоранов от КТ „Видеосат“.

Турнирът по футбол на марки врати се проведе на 1 и 2 ноември 2018 г. на игрището на комплекс „Спортно Търново“. В него се включиха общо 8 отбора от структурните звена на ОДМВР - В. Търново и РД „ПБЗН“ – В. Търново.
На трето място се класира отборът на ОДМВР – В. Търново. Второто място зае отборът на РУ – В. Търново. Първо място и купата на директора на ОДМВР – В. Търново спечели отборът на РД „ПБЗН“ – В. Търново.

За Голмайстор на турнира е обявен Калоян Илиев, служител на РУ – П. Тръмбеш. Той е вкарал цели 16 гола в противниковата врата. 

„Ден на отворените врати“ , срещи и демонстрации на полицейска техника и уменията на четириногите полицай бяха направени днес на територията на всички полицейски управления в областта.  
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ