област Велико Търново
Сподели
13 сеп 2019
Автор: ОбластВТ

С близо 3500 първокурсници ще открият тържествено академичната година във ВТУ

С близо 3500 първокурсници ще открият тържествено академичната година във ВТУ
На официална церемония, ректорът на Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" проф. д-р Христо Бонджолов ще открие 56-тата академична година. Тържеството ще се проведе пред Паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий в двора на Ректората, от 11 часа.На откриването ще бъдат съобщени часовете и местата на срещите с първокурсниците по факултети, които ще се проведат след края на тържественото откриване.

Близо 3500 първокурсници - бакалаври, магистри и докторанти, ще се присъединят към голямото семейство на Великотърновския университет през учебната 2019/2020 година. 

Великотърновският университет поставя началото си през 1963 година. Обединени от идеята да възродят старите културни традиции на престолния Търновград, да събудят евтимиевския реформаторски и родолюбив дух, проф. Александър Бурмов и проф.д-р Пеньо Русев създават първият извънстоличен университет, с названието Висш педагогически институт "Братя Кирил и Методий". Първите 340 студенти се обучават в четирите специалности - Българска филология, Руска филология, История и Изобразителни изкуства.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ