област Велико Търново
Сподели
25 авг 2017
Автор: ОбластВТ

Със събори и празници изпращат лятото този уикенд

Със събори и празници изпращат лятото този уикенд

Тази събота и неделя ще се проведат едни от последните летни празници за годината. Очертава се пъстър и весел уикенд.

Вчера започна традиционният събор на еленското село Тодювци. Празникът ще продължи и в събота. От  9:00 ч. в църквата "Успение на Пресвета Богородица" е предвидено отслужване на празнична Света литургия, а привечер от 19:30 ч. в салона на читалище "Надежда" ще има празнична забава с оркестър.

Събор ще има и в село Руховци. Тази вечер от 20:00 часа театрален състав при НЧ „Просвета – Разпоповци -1881“ ще представи на публиката комедията „Червени рози“. В събота, от 11:00 часа ще започне фолклорна програма на самодейците от НЧ „Развитие – Руховци – 1914“, също така децата от селото ще се изявят. Ще има конкурс за най-вкусна и най-красива погача. В 21:00 часа в салона на читалището ще има програма с оркестър. Празникът ще завърши с литургия в неделя.

Друг традиционен събор е организиран в еленското село Костел. Утре от 20:00 часа в читалище „Наука 1899“, танцова формация „Балканджийче“ и ПГ „Балкански звуци“ ще изнесат концерт. От 21:00 часа ще има вечеринка, на която ще свири Златаришката духова музика. „Заповядайте да изпратим лятото и да се повеселим заедно“, канят организаторите от село Костел.

Друг празник в горнооряховското село Писарево ще изпрати лятото с традиционни гозби и народни обичаи. Селото ще бъде домакин на Националния празник на автентичния фолклор „На мегдана“. Програмата ще започне от 9:30 ч. в центъра на селото (при лошо време в салона на читалището). Официалното откриване е насрочено за 11:30 ч.  

Лясковското село Джулюница ще се включи в празненствата с кулинарен фестивал, който ще се проведе в неделя, в централния парк в селото. Началото му е в 9:00 часа. Гости и участници ще станат свидетели на красивите български трапези, на песенни изпълнения, танци и разнообразие от етно-щандове.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ