област Велико Търново
Сподели
20 фев 2020
Автор: ОбластВТ

Събират средства за участието на хандбалистите от ПГЕЕ на Световното в Белград

Събират средства за участието на хандбалистите от ПГЕЕ на Световното в Белград
Вчера в спортната зала бе първата инициатива от кампанията за осигуряване на участието на хандбален клуб „Жица” при ПГЕЕ „М.В. Ломоносов” в Световното първенство в Белград (Сърбия). Старт на кампанията даде демонстративен мач между отборите на електротехникума – участниците в Световните ученически игри в Катар през 2018 година и бъдещите участници в първенството в Сърбия (от 29 юни до 8 юли).

Спортната среща се проведе в две полувремена от по 20 минути. През първото резултатът бе 8:12, а през второто – 15:23, в полза на отбора „Белград”. 

Да подкрепят младите таланти бяха дошли кметът инж. Добромир Добрев, зам.-кметът по спорт Стефчо Алипиев, почетният председател на ХК „Локомотив” и основател на хандбала в града - инж. Тодор Тодоров, инж. Петя Богданова - директор на Общинско предприятие „Младежки дейности, спортни имоти и прояви”, инж. Милена Димитрова – директор на ПГЕЕ, десетки граждани и почитатели на хандбала.

В почивката между двете полувремена, кметът и зам.-кметът получиха по един златен медал от хандбалистите-юноши до 19 години на „Локомотив”, които се похвалиха и с новозавоюваната купа „България”. Местните управляващи приветстваха с гордост постиженията на спортистите и им пожелаха успех в Сърбия.Събитието завърши с коктейл и приятелски неформален разговор за спорт.

Всеки желаещ да подкрепи младите таланти по хандбал от Горна Оряховица, може да направи дарение по следната банкова сметка:
IBAN: BG43 UNCR 7630 3100 1128 70
BIC: UNCRBGSF


Припомняме, че през 2018 година голямото препятствие пред момчетата на ПГЕЕ не бе само първото място на национално ниво, но и намирането на средства за международното участие в Доха (Катар). Тогава благодетелни представители от местния бизнес бяха подкрепили младите спортисти, които успяха да представят успешно България.

Още снимки от вечерта на благотворителната среща: 
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ