област Велико Търново
Сцена на вековете:
Сподели

Сцена на вековете: "Ромео и Жулиета"

На 15 септември 2018 г., събота, в МДТ "Константин Кисимов"-Велико Търново ще бъде представен танцовият спектакъл "Ромео и Жулиета" на Балет "Арабеск".

Музика - Серей Прокофиев, 
Сценография - Иван Токаджиев,
Костюми – Николина Костова-Богданова

Авторският екип създава един модерен прочит на пиесата на Шекспир, преоткривайки Шекспировата представа за времето и пространството, за истината, познанието, душата, мястото на човека в мирозданието, отношението бог-човек, човек-човек и човек-власт. 

Спектакълът поставя въпроса за доброто, което носи зло и цената на неуместните съвети. Как се
отнасяме днес към отговорността за своите постъпки и не трябва ли да се откажем от всички претенции за невинност ако искаме да живеем с дълбините си. Променило ли се е нещо в човешкото съзнание и поведение днес и можем ли да осмислим и осъзнаем закономерностите и родовите белези на модерната епоха. Къде в днешно време остава любовта. Дали това е временна психоза, носеща опустошение на себе си и на другите, логично продължение на несъзнаваната предпоставка „моята душа е в ръцете на другия“ или велика наивност.

Ролите на Ромео и Жулиета са поверени на най-младите артисти на Балет „Арабеск“ – Виктория Петрова и Филип Миланов, в образите на дойката и брат Лоренцо им партнират водещите солисти на трупата Даниела Иванова и Асен Наков, които по режисьорския замисъл на хореографа са в дъното на трагичната развръзка. В ролите на Меркуцио ще видите Васил Дипчиков, майката – Ангелина Гаврилова, Бенволио – Стефан Вучов, Тибалт – Ервин Есен, Парис – Валери Миленков, приятелки на Жулиета – Петя Колева и Андрея Андонова, както и останалите участници в спектакъла – Елизабет Якимова, Марияна Крънчева, Мария Касабова, Стефка Табакова,Таня Кацарова, Теодора Друмева, Светлозар Танев.

Билети на нwww.eventim.bg и в уристически информационен център на ул. "Христо Ботев"№5 във Велико Търново. 

НАЙ–ОЧАКВАНИ