област Велико Търново
Сподели
23 апр 2017
Автор: ОбластВТ

СУ „Цвета Радославовa“ отбеляза 36-годишнината от създаването си

СУ „Цвета Радославовa“ отбеляза 36-годишнината от създаването си

Тържеството по повод 36 години от създаването на училището започна под звуците на българския химн, чийто автор е патронът на учебното заведение Цветан Радославов. Празничната програма продължи с празнично посрещане на знамето и приветствено слово от директорката Марияна Маркова. „С успехите си, младите хора повишават авторитета на учебното заведение и показват знания и умения заслужаващи нашите адмирации към тях“ – каза г-жа Маркова в края на своята реч и връчи на 18 ученика грамоти за отлично представяне в различни форуми и състезания.

 

Кметът на Свищов Генчо Генчев бе скъп гост на събитието и поздрави всички възпитаници и служители по повод празника. Той с радост отбеляза, че в историята на училището има много поводи за гордост от заслужени победи и високи постижения. Пожела на учениците да продължат да представят достойно учебното заведение и да не забравят, че в лицето на Община Свищов ще имат винаги верен партньор.

 

Генчо Генчев припомни текущият одобрен проект “Да успеем всички заедно“, по който училището ще усвои, съвместно с още едно учебно заведение в града, сумата от 763 хиляди лева.

 

Учителите и учениците бяха подготвили богата програма от песни и танци, с която подобаващо отбелязаха тържествения ден, а учениците от IV клас поднесоха цветя на барелефа на Цветан Радославов, в двора на училището.

ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ