област Велико Търново
Сподели
26 окт 2017
Автор: ОбластВТ

СУ „Георги Измирлиев“ престави училището и града на работна среща в Швеция

СУ „Георги Измирлиев“ престави училището и града на работна среща в Швеция
От  16 до 20 октомври СУ „Георги Измирлиев” – град Горна Оряховица участва  в работна среща по проект на Еразъм + "The innovative European fusion of „ Information, Communication and Technology“ and „Green Energy“ , домакин на която беше училището „Mikael Elias  teoretiska Gymnasium ” в град Карлскрона, Швеция .
                
Траяна Стоянова от XI б клас, Александра Атанасова от XIа клас  и Мартина Милева от XIIа клас, с ръководител Виолета Кожухарова, учител по испански и английски език в училището, взеха активно участие във всички дейности  по време на наситената и интересна петдневна визита. Това беше четвъртата поредна среща по този проект на партньорите от  България, Белгия,Франция, Испания, Германия и Швеция.

Първите два дни момичета на прекрасен английски език  представиха България, региона, родния град и любимото училище с предварително подготвени от тях презентации; обучиха присъстващите ученици и учители как да използват Twitter и Snapchat  чрез изработени от тях самите видеоуроци и упражнения.
             
Учителите обсъждаха образователните системи на  всяка страна-член на проекта. Въпреки различията по някои основни критерии - финансиране, учебна програма, организация на учебното време, различни начини за справяне с провинилите се ученици, учителите достигнаха до общия извод, че всяка образователна система е насочена към създаване на най-добрите условия за образование и обгрижване на всеки ученик, независимо от възрастта им.
          
Посетените обекти, свързани с рециклирането, производството на зелена енергия, екологични ферми за животни и растителни култури, както и лекциите в Института по технологии, обогатиха  знанията им  в областта на „Зелената“ енергия и мотивираха  участниците да търсят начини да прилагат на практика получените знания в бъдеще и да ги реализират в реалния живот.
        
На следващата среща през април 2018 година във Франция, на учениците им предстои да представят своите виждания, как да стане училището „по-зелено” и екологично.
       
Участието  в дискусиите и семинарите на английски език, като работен и общуването с  връстниците  и на испански език, усъвършенства комуникативните умения на момичета и  за пореден път доказа необходимостта от изучаването  на чужди езици, което е едно от предимствата на СУ „ Георги Измирлиев“.
ПОДОБНИ НОВИНИ
ПОСЛЕДНИ НОВИНИ